Шакил О`Нийл изуми света с коренна промяна и разказа какво го е мотивирало да я постигне (СНИМКА)


Шакил О`Нийл изуми света с коренна промяна и разказа какво го е мотивирало да я постигне (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

4903 0

В началото на своята кариера Шакил О`Нийл бе доста мускулест, но с течение на времето мускулите бяха заменени от телесни мазнини. Сега обаче 49-годишният Шак се е взел в ръце и е започнал да се труди много здраво във фитнеса!

Легендарният баскетболист разказа пред списанието "Men`s Health" какво го е накарало да промени начина си на живот малко преди да навърши половин век:

"Сестра ми почина, след това Коби (бел.ред. - Брайънт), бе наистина тежка година и нямах желание за нищо. Можех само да ям и да гледам Netflix", признава той.

"Видях един възрастен мъж на около 70 години, много мускулест и тогава започнах да се храня по-добре. Преди това ядях само сандвичи - за закуска, за обяд, за вечеря. Осъзнах, че не мога да продължавам така и извадих хляба, шоколада и тортите от менюто си".

С новата си диета и с упорити тренировки Шакил О`Нийл е успял да свали 10 килограма: 

"Сега ям само плодове, салати, риба, пиле, зеленчуци, пия протеинови шейкове - но всичко това на много малки порции!", разкрива още Шак и добавя:

"Започнах да виждам коремната си преса за първи път откакто бях в Маями през 2006 година. В залата правя кардио за около 20 минути, след това тренирам гърди, бицепс, трицепс, корем, гръб - всичко това ми отнема около час на ден".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички