Сравниха и определиха за по-добър Матиас Тисера от легендата Лионел Меси


Сравниха и определиха за по-добър Матиас Тисера от легендата Лионел Меси
Снимка: GettyImages

2962 0

Любопитна статистика на аржентинските футболисти, играещи в европейски първенства, които се провеждат в цикъл есен-пролет определи нападател от Първа лига за по-добър от същинската легенда Лионел Меси

Седемкратният носител на "Златната топка" се оказа с по-лоши показатели от футболиста на Лудогорец - Матиас Тисера, който всъщност е първи в импровизираната класация. Тя е на база брой голове, вкарани от аржентинци в Европа от началото на кампанията. 

Футболистът на българските шампиони до момента се е разписал девет пъти за общо 821 минути на терена или по едно попадение на всеки 91 минути.

Именно иконата на световния футбол и настоящ играч на ПСЖ - Меси, сериозно изостава по този параграф, тъй като има седем гола в рамките на 12 изиграни мача (1057 минути), което означава, че се разписва на всеки 151 минути.

Други известни имена в класацията са това на национала Лаутаро Мартинес от Интер също със 7 гола, но за 14 мача (1135 минути). Или по едно попадение на всеки 162 минути. Шест пъти от началото на сезона се е разписал и Чими Авила от Осасуна. Той е отбелязал своите голове в 13 мача.
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички