Официално: Младен Кръстаич обнови групата на България с играч от руския елит и с по един от ЦСКА и Лудогорец


Официално: Младен Кръстаич обнови групата на България с играч от руския елит и с по един от ЦСКА и Лудогорец
Снимка: GettyImages

4348 0

Настоящият селекционер на България - Младен Кръстаич, направи промени в разширения състав за приятелските двубои срещу Кипър (16 ноември) и Люксембург (20 ноември), които България ще изиграе преди началото на Мондиал 2022.

По-рано през деня се появи информация, че отпадналият от групата Доминик Янков може да бъде заменен от Станислав Шопов, като тази и още две промени от подобен тип бяха официално потвърдени от Българския футболен съюз.

Промените за България

По този начин към лагера на "лъвовете" се присъединяват Спас Делев от Лудогорец, Станислав Шопов от ЦСКА, както и Матео Стаматов, който се подвизава за елитния руски Оренбург. Тримата заменят контузените Виктор Попов (Черно море), Илиян Стефанов (Левски) и Доминик Янков (Лудогорец).

Опитът на тримата с националната фланелка

За бившия играч на Ботев Пловдив това се явява първа повиквателна за представителния тим на България, след като досега се подвизаваше единствено за юношеските гарнитури. Той обаче подчерта желанието си да бъде част от "трикольорите" с попадение в Първа лига и силна игра след последния лагер на националите. 

23-годишният Стаматов пък попадна в състава на представителния тим на страната за първи път през септември, но остана неизползвана резерва в мачовете от Лигата на нациите срещу Гибралтар (5:1) и Република Северна Македония (1:0).

Опитният 33-годишен Делев има 35 мача и 3 гола с националния екип. За последно той игра за България през март тази година в контролата срещу Катар (1:2), а след това не беше викан за шестте срещи от турнира Лига на нациите между юни и септември. Той дебютира за лъвовете през 2011 г.

Нов проблем за Кръстаич

Междувременно извън лагера на националния отбор ще остане перспективният Мартин Минчев, който не получи разрешение от клубния си тим Спарта Прага да се присъедини към колектива на националите.

Ето останалите играчи, на които Кръстаич гласува доверие!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички