Просто Джиджи: Как Буфон спаси с 1 ръка един от най-силните фалове на Роберто Карлош (ВИДЕО)


Просто Джиджи: Как Буфон спаси с 1 ръка един от най-силните фалове на Роберто Карлош (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

4017 0

Легендарният Джанлуиджи Буфон стигна момента, в който да прекрати великата си кариера. По този случай в този материал ще обърнем внимание на един от безбройните бляскави моменти в кариерата му. Едва ли е изненада за някого, че той идва с екипа на Ювентус.

Става въпрос за спасяване в дуел срещу Реал Мадрид през 2005 година. Двата колоса се срещат на осминафиналната фаза от Шампионска лига, а "старата госпожа" остава със "суха мрежа" и записва успех с 2:0.

В този мач италианският вратар се отличава с намеса срещу емблематичен изпълнител на пряк свободни удари. Разбира се, става въпрос за крайния бранител Роберто Карлош. Бразилецът отправя един от най-мощните си фалове, като скоростта на топката е около 140 км/ч.

Въпреки това Буфон се позиционира отлично и успява да спаси. Впечатляващото в случая е, че намесата му идва... с една ръка. Преди това траекторията на топката на няколко пъти се променя. Вижте красивия момент чрез кадрите по-долу в материала. Самият Джиджи Буфон пък остава и в историята сред най-скъпите вратари във футбола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички