"Дадохте ми всичко": Случи се! Легендарният Джанлуиджи Буфон каза BASTA на футбола (ВИДЕО)


"Дадохте ми всичко": Случи се! Легендарният Джанлуиджи Буфон каза BASTA на футбола (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1643 0

Легендарният Джанлуиджи Буфон официално обяви края на своята кариера. Един от най-емблематичните италиански футболисти в историята се сбогува с играта, която го направи велик, на изумителната 45-годишна възраст.

"Вие ми дадохте всичко. Аз ви дадох всичко. Заедно успяхме" - са кратките думи, които сподели по този повод към специално видео за случая (можете да го видите по-долу в материала).

То започва с кадри от първите му минути като професионален футболист. След това продължава с някои наистина специални и запомнящи се спасявания, както и успехи, постигнати с Ювентус. Фигурират и емоционални кадри на и извън терена - със съотборници и с противникови футболисти.

Буфон има 685 изиграни мача за Ювентус. Той е бил част още от отборите на Парма (265 срещи), откъдето тръгва към големия футбол с трансфер на огромна стойност в "старата госпожа", както и от ПСЖ, където отиде за малко към края на кариерата си (25 двубоя).

Стражът е ставал шампион на Италия цели 10 пъти. Друг бляскав момент в кариерата му е спечеленото Световно първенство по футбол през 2006 година. Джиджи е обявен от УЕФА и за най-добър играч в Европа през 2003 година. Очаква се след края на кариерата му Буфон да заеме важен пост в Италия при Манчини.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички