Буфон прекратява кариерата си и се готви за важен пост в Италия при Манчини


Буфон прекратява кариерата си и се готви за важен пост в Италия при Манчини
Снимка: Getty Images/Guliver

1583 0

Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон ще обяви в идните дни решението си да се откаже официално от футбола.  45-годишният страж е взел тежкото решение, като се очаква да прекрати договора си, който е до лятото на 2024 година.

Какво предстои за Буфон?

Буфон е отказал много примамливо предложение от саудитската лига, като е предпочел да се откаже от любимата си игра. Според Corriere dello Sport Много е вероятно да има важна роля в Италия при Роберто Манчини. Там може да заеме позицията на покойния Джанлука Виали, който бе мениджър на тима.

Вратарят държи рекорда за всички мачове за старша селекция на Италия със 176, след като направи своя дебют по време на плейофите за Световното първенство през октомври 1997 г. на 19-годишна възраст. Смятан за най-добрия вратар на всички времена, "Супер Джиджи" спечели Световната купа през 2006 г. с Италия и участва в пет различни издания световни първенства.

Той спечели 10 титли от Серия А – или 12, ако вземете предвид двете отнети след това поради скандала с Калчополи – Лига 1 и Суперкупата на Франция с ПСЖ, Купата на УЕФА в ПСЖ, седем трофея от Суперкупата на Италия и шест състезания от Купата на Италия. Само преди два месеца Буфон можеше да си осигури завръщане в Серия А с Парма, но загубиха плейофа, а след края на мача вратарят не успя да сдържи сълзите си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички