"Ако ще и 100 милиона да струва" - Съветват Арсенал да вземе звезда на Световното в Катар


"Ако ще и 100 милиона да струва" - Съветват Арсенал да вземе звезда на Световното в Катар
Снимка: Getty Images

2246 0

Бившият полузащитник на Арсенал - Пол Мърсън, направи изявление, в което посъветва управата на "топчиите" да си осигури услугите на звездата на националния отбор на Нидерландия - Коди Гакпо.

Мърсън защити тезата си с факта, че Габриел Жезус е контузен и ще пропусне много мачове на "артилиеристите", които се борят за спечелването на Висшата лига през настоящата кампания.

"Арсенал трябва да вземе Коди Гакпо след контузията на коляното на Габриел Жезус. Те трябва да го купят, ако ще и 100 милиона да струва. Ако Жезус отсъства три месеца, както предполагат някои източници, тимът ще бъдат извън топ 4, да не говорим за надпреварата за титлата във Висшата лига. Това е първият път от 2004 година, в който те имат сериозен, сериозен шанс да спечелят титлата", каза бившият футболист за "Daily Express".

Бразилскaта деветка на Артета се очаква да пропусне три месеца след контузия в коляното на Мондиал 2022 в Катар. Арсенал го привлече през лятото от Манчестър Сити и той ръководеше неизменно атаката им в мачовете от лигата. Той може да се похвали с пет гола и седем асистенции в 20 мача във всички турнири през сезона.

От другата страна пък, Коди Гакпо е една от изгряващите звезди на европейския футбол. Той се представя на завидно ниво на Световното в Катар, като има 3 гола на сметката си. За клубния си ПСВ Айндховен пък нападателят има 13 гола и 17 асистенции в 24 мача през настоящата кампания.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Артета иска нападател на Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички