Каква е цената на най-голямата сензация сред нападателите на Мондиал 2022 - Коди Гакпо?


Каква е цената на най-голямата сензация сред нападателите на Мондиал 2022 - Коди Гакпо?
Снимка: Getty Images

2189 0

Несъмнено една от сензациите до момента на Световното първенство 2022, що се отнася до нападателите, се нарича Коди Гакпо. 23-годишният нападател на ПСВ Айндховен не пропусна да се разпише при всеки един от мачовете на националния си тим в груповата фаза.

Нещо повече - всяко едно попадение на младия атакуващ футболист се оказа изключително важно. На два пъти той пробиваше противниковите отбрани в ключови момента - откривайки резултата и срещу Сенегал, и срещу Катар.

При единствения мач, който не бе спечелен от "лалетата" пък - равенството с Еквадор, именно негов гол осигури точката за Луис ван Гаал и неговата селекция.

Така Коди Гакпо е в челото на голмайсторите на Мондиал 2022. Само той, Маркъс Рашфорд, Енер Валенсия и Килиан Мбапе са успели да реализират по три попадения. Френският стрелец има предимство пред останалите, тъй като е записал и асистенция.

Мондиал 2022: колко струва звездата на Нидерландия Коди Гакпо

Това е една от причините да се смята, че интересът към Гакпо ще се покачи значително. Каква обаче е неговата цена? Справка на екипа на SportLive в специализирания за трансфери уебсайт Transfermarkt показва, че цената на Гакпо е 45 милиона евро.

Според британското издание The Mirror пък клубният тим на Коди Гакпо - ПСВ Айндховен, ще иска най-малко 50 милиона евро, за да се съгласи да го продаде. Разбира се, на фона на сумите, които се плащат в съвременния футбол, тази сума не изглежда никак сериозна, ако Гакпо продължи с тези си изяви.

Още интересни и важни новини за Световното първенство по футбол в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички