Между бизнеса и футбола - пари ли отказаха Пике от Барселона?


Между бизнеса и футбола - пари ли отказаха Пике от Барселона?
Снимка: Getty Images

5364 0

Един от легендарните бранители на Барселона - Жерар Пике, се сбогува с "Камп Ноу" и запалянковците като играч на "блаугранас", след като изигра последния си двубоя в столицата на Каталуния. Той бе неизменна част от "кульорите" от 2008 г. насам и записа над 600 двубоя.

Неговото оттегляне дойде неочаквано, въпреки че игровото му време през настоящата кампания спадна, а публични скандали усложняваха ситуацията около бранителя. Най-любопитните фенове потърсихa и реалната причина за Пике, която го накара да се оттегли след спечеленото домакинство на Алмерия.

Конфликтът на интереси

Така се стигна и до версията, че новият Закон на спорта в Испания може да е причина за решението на защитника, който имаше договор с Барселона до 2024 г. Любопитно е, че въпросната наредба бе приета в деня на оттеглянето на играча, а тя е свързана с бизнес намеренията на спортистите. 

Според закона, настоящите играчи няма да имат право на бизнес отношения със съответните лиги, в които те се състезават. Именно в подобен скандал се бе замесил Пике, за който се говореше, че е имал специални бизнес отношения с президента на Испанската федерация по футбол - Луис Рубиалес. 

Милионите между Саудитска Арабия и Испания

Припомняме ви, че бившият футболист на Барселона участваше чрез своята фирма в окончателното споразумение между Федерацията и Саудитска Арабия за преместването на Суперкупата на Испания във въпросната държава. 

Идеята беше саудитското правителство да плати на Централата 40 милиона евро, както и допълнителни 4 милиона за фирмата на Пике - "Космос". Всъщност парите по никакъв начин не са преминавали през сметки на испанската държава, но идеята е за напред да се предотвратят подобни конфликти. 

Ето какво сподели Пике след последния си двубой!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички