Крият смъртта на Пеле от 100-годишната му майка


Крият смъртта на Пеле от 100-годишната му майка
Снимка: Getty Images

3818 0

Майката на Пеле не знае, че футболната легенда е починал, разкри сестра му. Мария Лучия до Нашименто се грижи за тяхната майка Селесте, която току-що е навършила 100 години и чийто дом се казва, че е по маршрута, който организаторите на погребението са планирали, преди футболната звезда да бъде положена на най-високото гробище в света.

През нощта стана ясно, че единственият оцелял брат на Пеле все още не е казал на майка си, че нейният известен син е загубил битката си с рака на дебелото черво. Тя каза в интервю в родината си: " Ние говорим, но тя не знае ситуацията. Тя е в свой собствен свят." Позовавайки се на трикратния шампион от Световната купа с семейния му детски прякор Дико, тя добави: " Тя отваря очи, когато спомена името му и казвам " Ще се молим за него“, но тя всъщност не осъзнава какво говорим."

Пеле трябва да бъде погребан в 14-етажно гробище в центъра на Сантос, където той изигра по-голямата част от клубния си футбол във вторник след три дни официален траур. Тялото му ще бъде откарано от болницата, където е починал, до стадион "Вила Белмиро" в Сантос, където членовете на обществеността ще могат да отдадат последната си почит.

Той ще остане в централния кръг в продължение на 24 часа, преди той да бъде преведен по улиците на родния си град, за да спре за кратко пред дома на майка си, привързана към леглото, според местните медии. След това той ще бъде отведен до последното си място за почивка в Мемориалния некропол Екуменика, който получи титлата за Световните рекорди на Гинес за най-високото гробище в света.

А ето какъв е бил един от заветите на Пеле пред отбора на Сантош след като си отиде от този свят

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички