Развитие: Държавата и университет моментално ще финансират Нургюл


Развитие: Държавата и университет моментално ще финансират Нургюл
Снимка: ПР

8667 0

Президентът на федерацията по шахмат, която бе лицензирана преди по-малко от година - Васил Антонов, обясни какво предстои пред Нургюл Салимова в близкото бъдеще. 

Припомняме ви, че българската представителка на Световната купа в Баку е съвсем сама от няколко седмици, като България до този момент не я е финансирала по никакъв начин. 

Антонов обаче обясни пред bTV, че това съвсем скоро ще се промени, след като Салимова ще получи държавна премия и стипендия от своя университет за отличното си представяне на надпреварата. 

В допълнение президентът бе категоричен, че спортът е силно недофинансиран, но лично спортният министър го е уверил, че скоро парите ще бъдат преведени.

Коментарът на Антонов 

"Ние сме млада федерация, която функционира от ноември. Съгласно закона тази година нямаме право на държавно финансиране. Но сме осигурили със собствени средства и с основен спонсор целия спортен календар, в който имаше прекъсване за години. През последните дни се преекспонира темата, че Нургюл е сама в Баку. Тя не е сама - един такъв турнир не се подготвя за броени дни.

Да, тя е сама, но поддържа скайп връзка с нейния треньор Живко Жеков, но в същото време тя се подготвя в екип от дълго време с гросмайстор от Азербайджан, а също има и турски секундант. Това е нейната преценка", обясни Антонов. 

Следете големия финал между Нургюл Салимова и Александра Горячкина НА ЖИВО със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички