Кличко назова руската инвазия "малодушна" и "смъртоносна", отправи призив (СНИМКА)


Кличко назова руската инвазия "малодушна" и "смъртоносна", отправи призив (СНИМКА)
Снимка: GettyImages

12312 0

Легендарният шампион в тежка категория на професионалния бокс - Владимир Кличко, продължава да бъде максимално активен в социалните мрежи, въпреки сериозните трудности, които всички украинци имат в момента с достъпа до телекомуникационни услуги. 

48 часа след старта на инвазията на Русия в Украйна, легендарният шампион и брат на кмета на Киев - Виталий Кличко, призова всички "свободни граждани" да застанат до украинците и да демонстрират на цял свят, че войната не е решение в демократично общество. 

Той нарече атаката на Русия "малодушна" и "смъртоносна" и се надява, че обединена Европа може да спре руската инвазия. 

"Демо - крация. Демонстрациите са ключов елемент от демокрацията. На нашия континент в този момент фундаменталните елементи на демокрацията са под заплаха. 

Както написах преди - няма демокрация без демократи. Бъдете въвлечени и използвайте свободата, която демокрацията ви осигурява, за да покажете своята подкрепа и своята солидарност. 

Призовавам всички граждани да организират демонстрации и да дадат звучност на своя глас срещу войната - за демокрацията и за свободата. Моля се на хората от европейските демокрации да застанат до украинските граждани - тези, които искат да са свободни и обичат демокрацията. 

Жалката и смъртоносна атака от автократичния руски режим срещу нас трябва да спре веднага. Започнете "демо-крация" - демонстрация на демокрацията - срещу войната и в полза на мирното и свободно бъдеще на децата на нашия континент", гласи пълното съобщение от Владимир Кличко. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кличко, отчетлив критик на Путин, може би подписа смъртната си присъда 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Братята Кличко с паметно обръщение към Русия и Европа

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кличко в униформа и с автомат - светът реагира на думите "нямам избор, излизам да се бия" 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички