Тенисистът Васко Младенов: Хората са уплашени, чакам помощ


Тенисистът Васко Младенов: Хората са уплашени, чакам помощ
Снимка: lap.bg

2183 0

Българският тенисист Васил Младенов е блокиран в Киев. В момента той се намира в хотел в столицата на Украйна и се надява скоро да се завърне на родна земя. Той сподели пред bTV, че вярва, че България ще направи всичко възможно, за да бъде евакуиран.

"Докато говоря с вас, нещо гърми. Намирам се в хотел, срещу българското посолство съм. Надявам се съвсем скоро да бъдем евакуирани. Дойдох в Киев през ноември месец, за да работя и да тренирам. До последно не вярвах, че нещата ще ескалират толкова", сподели той.

"Целта ми е да напусна страната, но искам да го направя максимално безопасно. Сега не е най-безопасното време да правя каквото и да било сам. Чакам помощ и от нашето правителство и максимално бързо да ни евакуират и да се върнем в родната си страна.

"Хората са изплашени, опитвам се да съм максимално спокоен, доколкото мога. Вярвам, че България ще направи всичко възможно, за да се върнем у дома колкото се може по-рано. Казаха ми, че при първа възможност, когато дойдат автобусите, ще ме евакуират", добави още Младенов.

Не пропускайте да узнаете всичко най-важното за влиянието на конфликта Русия - Украйна в спорта.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички