И Валбуена побърза да коментира "Златната топка" на Карим Бензема


И Валбуена побърза да коментира "Златната топка" на Карим Бензема
Снимка: GettyImages

7496 0

38-годишният ветеран Матийо Валбуена се превърна в поредния коментирал успеха на сънародника си Карим Бензема, който с изявите от миналата година си заслужи най-ценното индивидуално отличие в света на футбола - "Златната топка".

Бившият френски национал, който понастоящем се изявява на Балканите, се изказва ласкаво по адрес на бившия си съотборник при "петлите", с който се замеси в огромен скандал, коствал място за години наред на колегата му в националния отбор. 

Валбуена призна величието на Бензема

"Щастлив съм за Бензема, той заслужава "Златната топка". В живота трябва да си честен", обясни Валбуена пред френското издание 90 Football.

"Винаги съм знаел как да правя разлика между футбола и външния футбол. Той имаше изключителен сезон", допълни 38-годишният футболист по адрес на Бензема, който го изнудва преди години.

Разликата между Валбуена и Бензема

За Валбуена спокойно може да се каже, че приключи с "големия" футбол, след като кара четвъртия си сезон в елитния гръцки Олимпиакос, а преди това изкара две кампании и в съседския Фенербахче. Той изкара и два сезона в Олимпик Лион, откъдето тръгва и "блестящата" кариерата на Бензема, който през декември ще навърши 35, но много смятат, че кара своята "втора младост".

Нападателят на Реал Мадрид стана един от най-възрастните, печелили "Златната топка", а през миналия сезон стана голмайстор на Ла Лига и Шампионската лига. Освен, че спечели и надпреварите с "викингите", те сториха същото и със Суперкупата на Испания и с тази на Европа.

Ето каква присъда получи Бензема за скандала с Валбуена!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички