Формата на Бензема помрачена от нов тежък проблем с властите заради изнудване


Формата на Бензема помрачена от нов тежък проблем с властите заради изнудване
Снимка: Getty Images/Guliver

2401 0

Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема може да бъде изправен пред съда, след като Парижкият апелативен съд отхвърли жалбата му срещу законността на разследването за подкуп на бившия му съотборник Матьо Валбуена за видеокасета със сексуално съдържание.

През юли 2017 година Върховният съд на Франция анулира първоначалното си решение да прати футболиста на Реал Мадрид под съд и заповяда на Парижкия апелативен съд да преразгледа отново казуса. Аферата датира от 2015 година, когато Валбуена е получил обаждане от рекетьор, който е заплашил играча с разпространяването на видео с интимни сцени.

Валбуена моментално се свързал с полицията, а тя назначила детектив по случая. Разследващите обвиниха Бензема в това, че е действал като посредник между изнудвачите и полузащитника на Лион. Скандалът коства на 30-годишния голмайстор мястото му в националния отбор на Франция за Европейското първенство през 2016 година.

Той и трима от другите заподозрени поискаха тогава обвиненията срещу тях да бъдат свалени. Според обвинените полицията е използвала нечестни методи, като се е представила за приятел на Валбуена в телефонен разговор с един от изнудвачите, Юнес Хоуас, и е поискала незабавното плащане на подкупа. Жалбата достигна до Версайски апелативен съд в края на 2016 година, но молбата им бе отхвърлена и се достигна до решение тази година на Парижкия апелативен съд.

Случаят ще се върне до офиса на разследващия съдия във Версай, който ще реши дали да има или не съдебен процес. „Очевидно, това е разочароващо. Има нещо шизофренично във факта, че Върховният съд казва това, което отрече преди две години. Но Карим Бензема никога не се е страхувал от това да се изправи срещу съдиите и да обясни как няма нищо общо със случилото се, ако се стигне до дело“, каза адвокатът на Бензема Патрис Спинози.

„Това пленарно решение минава отвъд тази конкретна афера с видеокасетата със сексуално съдържание. То позволява на полицията, в интерес на жертвите, да използва своите техники на разследване, за да издири и арестува истинските виновници за престъплението“, каза представителят на Валбуена Фредерик Тирие.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички