"Тепърва ще става все по-лошо" - Валери Божинов разкри за разговор с Даниел Боримиров


"Тепърва ще става все по-лошо" - Валери Божинов разкри за разговор с Даниел Боримиров
Снимка: Yulian Todorov/ LAP.bg

14143 0

Бившият футболист на Левски Валери Божинов гостува в подкаста на "Мач Телеграф" - "МачКаст", и коментира актуалните събития на стадион "Георги Аспарухов".

Той разкри, че е провел разговор с изпълнителния директор на "сините" - Даниел Боримиров, от който е станало ясно, че на "Герена" "ще става все по-лошо":

"Снощи имах разговор с Дани Боримиров. Тепърва ще става все по-лошо. Вие знаете, че Левски има сключен договор с НАП, който... Абе сега няма какво да крием и да лъжем, че всичко върви по мед и масло и е цветя и рози. Проблемът е, че ентусиазмът се изгуби. Феновете малко от малко ти носят доходи. Те ти идват на стадиона, пълнят го, плащат, нали това все пак е доход. Говорейки си с Борето, доста неща ми се изясниха. В доста тежка и трудна ситуация в момента се намират. Сега два месеца няма да има мачове и приходи".

Запитан за слуховете, според които "сините" ще продадат Хосе Кордоба, Божинов обясни:

"Нормално. Когато няма откъде да влязат доходи, въпреки че в Европа си се представил добре, ще пробваш да продадеш футболисти, за да влязат свежи пари, свежа кръв, както се казва. Винаги може да се намерят футболисти. Ясно е, че времето притиска. Просто трябва организация. Да имаш план "А", план "Б", план "С". Не може да имаш само план "А". Говорихме надълго и нашироко с Боримиров. Какво ти кажа, трудно е, тежко е".

Бившият нападател изрази мнение и за старши треньора на Левски - Николай Костов: "Аз този човек - господин Костов, когато дойде още от първия ден, застанах зад него и го подкрепих. С идеите, с вижданията му. Имах възможността в Правец, където беше отборът на лагер, да наблюдавам тренировъчния процес. Игрите, мачовете, ентусиазмът, който беше създаден. После се изгуби това нещо".

"Защо този ентусиазъм изчезна? Просто изчезна. Сега, тук има едно много важно нещо - ролята на треньора в днешно време е една от най-важните. Защото треньорът не е само, за да тренира играчите. Треньорът има 20 и няколко деца в това семейство. И всеки един от тях с проблемите си. Всеки един е различен характер. Всеки вижда нещата по различен начин. Кой играе, кой не играе. За мен треньорът трябва да бъде психолог. Това е много важно нещо. Да е комуникативен, общителен, мотиватор. Някой сигурно ще ми каже: "Да, но ти играеш за Левски. Защо трябва да те мотивират?" Да, разбирам, но поколението е различно. Животът е различен. Всичко е по-различно", констатира Валери Божинов.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Само в SportLive! Емил Спасов: Краев и Петрис подходиха много грубо и некоректно, неуважението им към Левски трябва да се накаже!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички