"Барселона те иска, внимавай": Стоичков разказа как Божинов провалил сделката


"Барселона те иска, внимавай": Стоичков разказа как Божинов провалил сделката
Снимка: Instagram

14255 0

Легендата на световния футбол - Христо Стоичков, разказа прелюбопитна история с участието на колоритния Валери Божинов, който тренира в националния отбор на България. 

Камата разкри в подкаста на "Код Спорт", че е бил пратен от Барселона лично да следи младия талант, докато още беше част от Лече. Стоичков е летял със самолета на покойния Берлускони и е съобщил на Божинов, че е много близо до сделка с каталунците. 

Настоящият ветеран обаче сам успял да провали трансфера си на 16/17-годишна възраст, а Стоичков е благодарен, че имал възможността да работи с таланта. 

Разказът на Стоичков

"Валери Божнов е в новата “каменна ера”. Валери имаше уникалния шанс да се присъедини към Барселона. Той беше на 16-17 години и Барселона ме изпраща да гледам Лече - Милан. Първо кацнах в Милано и изгледах тяхна тренировка, пътувах със самолета на Берлускони, да почива в мир. Закараха ме до Лече и след мача на 8-и февруари, рождения ми ден, бяхме на вечеря - голям купон. 

Викнах Валери и му казах: “Има много голям шанс, Барселона те следи и не поемай ангажимент към никой друг”. Минаха седмици - две и ме викна Чики. Попитаме как вървят нещата, а аз “всичко добре”! “Валери Божинов подписа преди малко с Фиорентина” продължи той, а аз бях изненадан.

Радостен съм, че имах възможността няколко години да работя с Валери. Едно момче с много голямо сърце”, описа Стоичков лаконично Божинов.

Ето кои са трите български легенди, които Стоичков лично е предложил на Кройф за Барселона и са били близо до трансфер!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички