"Ако бях взел *** *** лв., щях ли да пътувам с БДЖ": Антъни разкри колко печели от плуването (ВИДЕО)


"Ако бях взел *** *** лв., щях ли да пътувам с БДЖ": Антъни разкри колко печели от плуването (ВИДЕО)
Снимка: Vasilen Dragomanski / LAP.bg

2464 0

Родният плувец Антъни Иванов сподели пред подкаста "НИКВА СТОЙНОСТ" колко пари получава от държавата през последните години. 

Той участва на последната провела се Олимпиада, а преди това влезе на финал в Световно през 2018 година, когато тепърва е навършил пълнолетие. Тогава той получавал под 1000 лева на месец. 

Плувецът със спрени права разказа, че сумата се е повишила през последните години, но отново не е доволен напълно.

Коментарът на Антъни

"Плувам на заплата 1500 лв., макар че може да съм единственият с два норматива за Олимпиада. Струва ли си, честно ви питам? Парите идват от министерството. Те обясняват, че съм взел 300 000 лева за три години… Аз, ако съм взел 300 000 лева, нямаше да пътувам днес с БДЖ за тук, извинявайте. 

Ще кажа заплатите. 2017 година, когато влязох на финал в Световното, бях на под 1000 лева. Мисля, че около 800 лева за финал на Световно - топ 8. На 18 годините… Това е единственият ни финал, освен на Мишо Александров през 2006 г. Аз имам финал, и преди това Таня Богомилова и още няколко плувци. От действащите никой няма финал на голям басейн, колкото да ги хвалят. Като го направят, ще им стисна ръката, както на Йосиф. Аз дори полуфинал не съм плувал. Явно е издържал по-добре на напрежението. На мен обаче не ми хареса Олимпиадата, защото обичам да го правя за феновете.

После вероятно вдигнаха на 1000 - 1200 лв. През 2021 г. станаха 1500 лв, а през миналата - 1950 лв. Осъзнаваш ли колко тъпо звучи 1950 лв. Нека го направят 2000 лв. За 50 лв. се “циганиш”. Или пък 1900 лв… От тази година след финала на щафета по време на Световно - ни дадоха 10 000 лв. да разделим между четирима. И не ни платиха за рекорда, макар че трябваше да платят 250 лв", разказа Иванов. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички