Шефът на плуването отговори на критиките на Антъни Иванов: На крива ракета космосът ѝ пречи


Шефът на плуването отговори на критиките на Антъни Иванов: На крива ракета космосът ѝ пречи
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1106 0

Председателят на Българска федерация по плувни спортове Георги Аврамчев отговори на критиките на Антъни Иванов, които отправи към федерацията в последните месеци.

Плувецът ни бе наказан с две години лишаване от състезателни права заради три неявявания на извънсъстезателни допинг проверки в рамките на една година. След това няколко пъти отправи обвинения за лошо управление от страна на централата и дори заплаши, че може да се състезава под чужд флаг. 

Отговорът към Антъни Иванов

"Мицин е преминал 20 допинг проверки и всички са отрицателни. За да се ратифицира световния рекорд за юноши, първо трябва да излезе допинг пробата. Състезателите приемат само витамини. Антъни прекали - говори срещу съотборниците си, срещу бившия си треньор Вакареев. На крива ракета космосът ѝ пречи. Как беше - "наспах се, дойдох, видях и завърших пети", каза Аврамчев по повод изказвания на Антъни Иванов.

Аврамчев е доволен, че успехите на Петър Мицин са запалили и останалите му съотборници да тренират повече и да се стремят към неговите резултати. "Мицин запали останалите. Всички тренират с голямо желание, видяха, че може. Шестима състезатели са много близо да покрият норматив "А" за Олимпиадата в Париж. Много сме щастливи и обнадеждени и и се надявам, че догодина на олимпийските игри ще ви зарадваме още повече", добави Аврамчев. А Мицин вече заяви, че няма намерение да се готви в САЩ и остава тук.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички