Предстои важен ден за Антъни Иванов: Ще обжалва наказанието си в Лозана


Предстои важен ден за Антъни Иванов: Ще обжалва наказанието си в Лозана
Снимка: Vasilen Dragomanski / LAP.bg

1545 0

В идния понеделник, 18 септември, Антъни Иванов ще подаде жалба в швейцарски федерален съд срещу потвърждаването на наказанието му от Спортния арбитражен съд в Лозана.

Какво следва от наказанието на плувеца?

Тогава се навършва един месец, откакто българският плувец е получил решението с мотиви, пише "24 часа". На 10 октомври 2022-а дисциплинарната комисия на БОК наложи на Антъни забрана да се състезава за 2 г. заради това, че не е бил открит на посочен адрес за внезапна допинг проверка 3 пъти.

Той категорично отхвърли обвиненията и реши да заведе дело в Лозана, което му позволи да се състезава на световното в малък басейн в Австралия през декември. На 27 юни от БОК обявиха, че жалбата в Спортния арбитражен съд е отхвърлена и наказанието влиза в сила.

До момента резултатите на Антъни на световното в Австралия и тези от държавното не са дисквалифицирани. От Световната антидопингова агенция обаче искат решението да бъде интерпретирано и от съда в Лозана.

От WADA не са доволни, че през първата година от наказанието си Иванов е плувал без да има санкции. Според адвоката на плувеца Георги Градев, ако не успее жалбата пред швейцарския съд, то наказанието му ще изтече на 25 септември следващата година. Иванов вече няколко се закани, че ако няма промени във федерацията по плуване, може и да размисли и да състезава за друга държава.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички