Абрамович с ключова роля за старт на преговорите между Русия и Украйна, участва в тях!


Абрамович с ключова роля за старт на преговорите между Русия и Украйна, участва в тях!
Снимка: GettyImages

16720 0

Руският олигарх и собственик на футболен клуб Челси - Роман Абрамович, се оказа част от преговорите между Русия и Украйна за премирие, пише "The Jerusalem Post". 

Според информация на израелската медия, олигархът е бил помолен от украинска страна да асистира в преговорите между двете страни за спиране на военните действия. Ролята на Абрамович е водеща, като неговият принос е в осъществяването на контакт между преговарящите. 

Също по информация на "jpost", той е пътувал до Беларус, за да участва в самите преговори. Докато тази информация не е потвърдена официално, то говорител на Абрамович потвърди, че е бил потърсен за помощ. 

"Мога да потвърдя, че Роман Абрамович беше потърсен от украинска страна за подкрепа и достигането на мирно разрешение. Той се опитва да помогне от този момент нататък. Като се има предвид какво е заложено на карта, бихме искали да помолим за разбиране защо не сме коментирали неговото участие до този момент", казва говорител на Абрамович, цитиран от "jpost". 

Делегации от Русия и Украйна вече са на границата на Беларус, където трябва да преговарят за евентуално примирие. Самият Абрамович има близки връзки и контакти с еврейските общности в Украйна и Русия. 

Посланикът на Украйна в Израел - Йевген Корничук, не се е наел с коментар специално за влиянието на Абрамович около преговорите между Русия и Украйна, но е заявил, че от украинска страна оценяват усилията на всеки, който може да помогне и има влияние. 

Както е известно, Абрамович е собственик на Челси и попадна под "огън" от страна на западните държави, което доведе и до оттеглянето на милиардера от управлението на Челси

Нещо повече - оказва се, че олигархът е имал авариен план, като според информация на "Forbes" Абрамович има сериозна застраховка, а клубът му дължи милиарди (подробности тук)

Интересно е да се отбележи, че малко преди руснакът да публикува изявлението си, треньорът на Челси Томас Тухел бе дал интервю, в което се чудеше дали той изобщо е замесен във войната в Украйна (припомнете си думите му в линка).

Всичко от спортна страна в конфликта Русия - Украйна следете в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички