Челси всъщност не бил за продан, шестима души поемат "сините"?


Челси всъщност не бил за продан, шестима души поемат "сините"?
Снимка: Getty Images/Guliver

3543 0

Късно снощи, 26 февруари, футболният свят бе разтърсен от изявлението на Роман Абрамович, с което руснакът реално "вдигна ръце" от Челси.

*Припомняме, че британското правителство замрази активите на редица олигарси от Русия, за които се смята, че имат тесни връзки с президента Владимир Путин!

Макар Абрамович да не подадна в този списък, той реши да прехвърли контрола над "сините" на шестима членове на Фондацията - председателя Брус Бък, мениджърката на женския отбор на Челси Ема Хейс, ръководителя на Националната лотария сър Хю Робъртсън, гражданския активист Пиара Пауър, адвоката Джон Дивайн и финансовия директор Пол Рамос.

Известният спортен журналист Фабрицио Романо обаче, "хвърли светлина" върху случващото се в Лондон и заяви, че Челси всъщност не е за продан, Роман Абрамович все още е собственик, а решението му да се отдръпне е взето, за да се защити самият клуб:

"Клубът не се продава, а освен това Роман Абрамович все още е собственик на Челси. Решението да се оттегли, което бе обявено, е взето, за да се помогне и защити клубът", написа той в социалната мрежа Twitter.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво бе заявил часове по-рано Томас Тухел относно Абрамович!? (последвайте линка)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички