Томас Тухел: Не знам колко точно Абрамович е замесен във войната в Украйна


Томас Тухел: Не знам колко точно Абрамович е замесен във войната в Украйна
Снимка: Getty Images/Guliver

4464 0

Наставникът на Челси Томас Тухел отговаря на въпроси, свързани с войната в Украйна и потенциалното участие на собственика на "сините" Роман Абрамович в нея. Тухел заяви пред медиите, че няма вътрешна информация дали и в каква степен Абрамович има пръст в решението за руската инвазия в Украйна.

"Не трябва да се преструваме, че това не е проблем. Ситуацията е ужасна. Никой не е очаквал това, което става, направо е нереално. Това замъглява вълнението от мача и носи огромна несигурност, но тя е много повече за хората, които са пряко замесени, така че им изпращаме нашите най-добри пожелания. Има много несигурност около нашия клуб, всякакви сценарии се тиражират в Обединеното кралство", започна Тухел.

"Ние сме наясно с това, но нямаме вътрешна информация колко точно нашият собственик е замесен във всичко това. Все пак не се чувстваме отговорни за случващото се, макар че е ужасно и мога да разбера критичните мнения към клуба и нас.

АБРАМОВИЧ И ВРЪЗКАТА МУ С ПУТИН (ДОКАЗАТЕЛСТВО)

Войната в Европа бе нещо немислимо за мен. Това е нещо твърде сериозно, за да го изключим, не е някаква изолирана ситуация, това засяга Европа, а ние сме част от нея и не можем да оставим всичко настрана. Все пак имаме привилегията да живеем в мир и свобода там, където сме в момента, да играем футбол в емоционална, но спокойна среда с феновете на стадиона", добави още той.

В същото време се появиха информации, че Роман Абрамович ще продава Челси (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички