Футболистите, които преоткриха себе си в други спортове


Футболистите, които преоткриха себе си в други спортове
Снимка: Gulliver/GettyImages

3727 0

Футболът е най-популярният спорт в света и е нормално всички деца като малки да мечтаят да станат футболисти. Едни успяват, други не. Тези, които успяват също се делят на два типа - успешни и не толкова успешни футболисти. Има и такива, които след края на кариерата си, започват да се занимават с други видове спорт, като в крайна сметка се оказва, че са по-добри в тях, от колкото в любимия им футбол.

5. Габриел Батистута

Батистута е добре познат с престоя си във Фиорентина. Заедно с Руи Коща, двамата организираха страхотно нападение за "виолетовите". В 332 мача за италианския тим Батистута вкара 207 попадения. Освен това аржентинецът остана на един гол от голмайстор №1 в историята на тима - Кърт Хамрин. Батистута обаче имаше проблем с контузии, които прекратиха кариерата му, а скоро той се насочи към далеч по-аристократичния спорт поло. Скоро той започна да тренира, а не след дълго и дебютира в новия си любим спорт. В момента бившият аржентински национал дори притежава собствен отбор по поло.

4. Леон МакКензи

Някогашната звезда на Норич бе част от тима, който спечели промоция за Висшата лига през 2005 година. Той вкара 115 гола в 393 мача, но честите контузии го отказват от спорта. На 31 той прави опит за самоубийство, но баща му го открива на време, спасява го и го мотивира да започне нов живот. Скоро МакКензи започва да тренира бокс, като печели 8 от първите си 9 мача в професионалния спорт.

3. Фабиен Бартез

Няма как да не сте виждали французина между гредите на "Олд Трафорд". Той прекара няколко успешни сезона в Манчестър Юнайтед в началото на 21 век. През кариерата си той печели множество отличия, сред които Шампионска лига, Висшата лига, Лига 1, Европейското първенство през 2000 година и Световното първенство през 1998 година. Рекордьор е по сухи мрежи на Световни първенства - 10. Вторият любим спорт на Бартес е състезанието с мотори, като през 2013 година печели "French GT Championship", като и до днес продължава да се състезава.

2. Тим Виизе

Тим Виизе е немски футболист, бивш вратар на Вердер Бремен и Хофенхайм. Има и шест мача за националния отбор, а през 2013-2014 година играе последния си сезон в професионалния футбол. След това той прекарва две години в тренировъчния център на Световната федерация по кеч, а в момента е част от WWE, където се подвизава под името "Машината".

1. Тони Фрич

През 60-те години на миналия век Фрич е част от тима на Рапид Виена, където прекарва 8 сезона и изиграва 123 мача. Има още 9 мача за националния отбор и два гола. След като се отказва през 1979 година, той бива избиран от Далас Каубойс като новия кикър на футболния тим. В Националната Футболна Лига той прекарва 12 години, като веднъж печели и Супербоул. Отказва се през 1985 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички