"От разочарование до омагьосваща форма" - във Франция с обобщение за представянето на Лионел Меси за ПСЖ


"От разочарование до омагьосваща форма" - във Франция с обобщение за представянето на Лионел Меси за ПСЖ
Снимка: Getty Images

1290 0

Преди 2 години Лионел Меси завърши шокиращия си трансфер на "Парк де Пренс", подписвайки с ПСЖ до лятото на 2023 година, когато стана ясно, че бившият му клуб Барселона не може да си позволи да поднови договора му.

Две години по-късно носителят на Световната купа официално премина в клуба от МЛС Интер Маями. Именно и заради това във Франция се подсетиха да направят кратък анализ на представянето му с френския шампион.

От разочарование до омагьосваща форма

Първият сезон на Меси в ПСЖ беше нещо като разочарование. След като пристигна на "Парк де Пренс" с други звезди, включително Джанлуиджи Донарума и Серхио Рамос, всички погледи бяха насочени към носителя на "Златната топка". Всички бяха заинтригувани най-вече да видят как ще играе с Килиан Мбапе и Неймар в атакуващата линия, отбелязва "Getfootballnewsfrance".

В действителност Меси се бореше да намери някаква последователност във формата за отбелязване на голове. При липсата на обичайната си голова продукция, бившият нападател на Барселона се оказа, че играе по-дълбока роля и стана създателят на играта на ПСЖ. През сезон 2021/22 Меси записа 26 изяви, като отбеляза 6 гола и асистира за още 15. Неговият донякъде недостатъчен принос все пак беше достатъчен, за да помогне на ПСЖ да си върне титлата в Лига 1.

Вторият сезон на Меси във френската столица беше много по-успешен, след като привидно се адаптира към Лига 1 и се оказа ефективен в създаването и отбелязването на голове. Омагьосващата форма на капитана на Аржентина също се завърна в точния момент, когато той изведе своята нация до победата на Световната купа в Катар. Меси процъфтяваше в ново партньорство с Мбапе, тъй като двойката тероризираше защитите на Лига 1 в моменти, когато се комбинираха властно. Формата на аржентинеца в Лига 1 също беше достатъчна, за да помогне на ПСЖ да запази титлата в Лига 1 за втори сезон, тъй като те изпревариха Ланс с една точка, за да стане шампион на Франция за втори пореден сезон.

Провалът в Шампионска лига

Бившият нападател на Барселона постигна двуцифрен принос както за голове, така и за асистенции в Лига 1. В 32 изяви в Лига 1 Меси успя да реализира 16 гола и 16 асистенции. Осреднявайки приноса на гол за мач, може да се каже, че вторият му сезон в Лига 1 е по-скоро успешен. Въпреки тези цифри като най-големият провал остава двете отпадания на 1/8-финалите в Шампионска лига. Най-голямата цел на ПСЖ. След напускането си Меси призна, че не се е чувствал щастлив в Париж, нещо, за което постоянно се пишеше и спекулираше.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички