От 150 хил. долара на сезон до 54 млн. долара: Невероятна разлика между Меси и останалите в Интер Маями


От 150 хил. долара на сезон до 54 млн. долара: Невероятна разлика между Меси и останалите в Интер Маями
Снимка: Getty Images

3333 0

Интер Маями най-накрая официално обяви трансфера на Лионел Меси в МЛС, като публикува видео за добре дошли в социалните медии. Видеото беше кратко, но много ясно. Нова ера в американския футбол е на път да започне, но на каква цена?

Заплатата на Лионел Меси вече е обсъждана многократно, той прави заплати на ниво НФЛ, МЛБ и НБА. Никой играч от МЛС не се доближава дори до това, което Меси ще направи за сезон. Marca разглежда от близо списъка, като подчертаваколко голяма е разликата с останалите играчи.

От Лионел Меси до Диксън Аройо

Данните са от сайта Spotrac, който проследява заплатите на спортистите в реално време. В момента играчът, който прави най-малко пари от целия първи отбор, е полузащитникът Диксън Аройо, който взима 150 000 долара на сезон. След това защитникът Кристофър Маквей прави приблизително 219 996 долара на сезон. Франко Негри прави 225 000 долара, а полузащитникът Виктор Улоа е с 250 000 долара на сезон. Нападателят Робърт Тейлър взима малко повече - 276 000 долара на сезон.

Следващият скок в заплатите идва за полузащитника Николас Стефанели, който прави е с 400 000 долара на сезон. Вратарят Ник Марсман - 474 996 долара на сезон. Нападателят Леонардо Кампана и защитникът Сергей Кривцов са с около 550 000 долара на сезон по-богати.

Играчите Жеан Мота, Грегоре да Силва, Корентин Жеан и ДеАндре Желин правят между 700 и 800 хиляди долара на сезон. След това идват и големите суми. Интер Маями наскоро се раздели с полузащитника Родолфо Писаро, който печелеше около 3,3 милиона долара на сезон. Новодошлите Жорди Алба и Серхио Бускетс ще правят съответно 1,6 и 10 милиона долара на сезон. Нападателят Йозеф Мартинес прави около 4 милиона долара на сезон. И Меси стига до 54 милиона долара, което изглежда напълно нелогично предвид цифрите по-горе... А като част от представянето на Меси в Интер Маями се очаква да е и Христо Стоичков, който ще има специално роля.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички