Новият мега спонсор на Барселона - в пъти повече пари за много по-кратък период


Новият мега спонсор на Барселона - в пъти повече пари за много по-кратък период
Снимка: Getty Images

4603 0

Испанският колос Барселона ще има нов могъщ спонсор в лицето на Spotify, като се очаква сделката да бъде финализирана възможно най-скоро. Благодарение на новата финансова инжекция, клубът ще бъде допълнително стабилизиран и ще може отново да оперира с по-голям бюджет. 

Както е известно, клубът драстично намали разходите си в последните 6 месеца, намали заплатите на огромна част от футболистите, а освен това, в замяна на лишаването от Лионел Меси, "спести" около 100 милиона евро годишно. 

Разликата между предишния спонсор "Ракутен" и новия "Спотифай" е много сериозна в полза на стрийминг платформата. Парите, които ще влязат в касата на Барселона, са много повече в сравнение с предишната сделка. 

Досега "Ракутен" се рекламираше на официалните фланелки на отбора, като договорката беше за 30 милиона евро на сезон. Така в рамките на 5 години Барселона получи сума от 150 милиона евро. 

Сега обаче каталунците ще приберат много по-голяма сума, и то в много по-кратък период от време - само за 3 години. В същото време обаче и "Спотифай" ще получи "повече" от това, което получаваше предишната компания, която клубът рекламираше. Повече подробности за мегасделката между Барселона и Spotify вижте тук

ВИЖТЕ ОЩЕ: 

Да се лишиш от милиони, само и само да подпишеш с Барселона 

От рая до ада и обратно: Как Роналдиньо трябваше да фалира, за да "възкръсне" отново 

Пари, коли, къщи, ВСИЧКО - колко точно е богатството на Меси

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички