ЛеБрон Джеймс увеличи дяла си в Ливърпул


ЛеБрон Джеймс увеличи дяла си в Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

3977 0

Баскетболната звезда ЛеБрон Джеймс се присъедини към "Фенуей Спортс Груп" като партньор, информира "Boston Globe", в резултат на което американецът увеличи дяла си в Ливърпул. 36-годишното крило на Ел Ей Лейкърс закупи неназован брой акции във ФСГ, който одобри и частна инвестиция от 750 млн. долара от "РедБърд Кепитал Партнерс", пише изданието, цитирайки източник, запознат със сделката.

Джеймс има връзка с ФСГ от 2011 г. насам, когато подписа пазарна сделка в размяна на малка собственост – от 2%, в Ливърпул. Мажоритарният собственик на мърсисайдци Джон Хенри ще остане под контрол на ФСГ, докато президентът Том Вернер остава втори по акции в клуба. РедБърд Кепитал Партнерс сега притежава третия най-голям дял, докато президентът Майкъл Гордън е четвърти.

Според "Forbes" звездата от НБА се очаква да заработи 95.4 млн. долара от заплати и сделки за одобрение през 2021, като 31.4 млн. долара идват от договора му с Лейкърс. Той трябваше да вземе 39.2 млн. долара през настоящата кампания, но финансовите възнаграждения са редуцирани в опит на НБА да излезе от коронавирусната пандемия. А какво се случва с треньорския пост на "Анфийлд" вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички