Барселона обяви рекордни приходи за миналия сезон


Барселона обяви рекордни приходи за миналия сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

1242 0

Барселона си отвори вратичка за евентуален трансфер през зимния трансферен прозорец, въпреки че не включи нови покупки по време на сезона в бюджета си. От клуба обявиха рекордни приходи от 914 млн. евро за миналата година, като чистата печалба е 13 млн. евро след данъците. Според предположения сумата ще достигне до 960 млн. евро през сезон 2018-19.

Бюджетът не включва нови покупки през зимата, но главният изпълнителен директор Оскар Грау настоя, че все още съществува възможност да бъдат привлечени нови футболисти на "Камп Ноу“ през януари. В последните няколко седмици сериозно спряган за трансфер в тима на каталунците е полузащитникът на Манчестър Юнайтед Пол Погба.

БАРСЕЛОНА ОЧАКВА РЕКОРДНИ ПРИХОДИ ЗА СЕЗОН 2018/19

"Ако има интерес към даден играч, оферта към него ще бъде внимателно обмислена. Бюджетът не ни осигурява финансови средства за това, но ние винаги може да се адаптираме към ситуацията. Истината е, че това не стои на дневен ред пред клуба, но ако има финансова възможност, вратата винаги ще бъде отворена“, заяви Грау.

Президентът на Барселона Хосеп Бартомеу иска приходите да задминат границата от 1 млрд. евро до 2021 година, цел, която е споделена от президента на Реал Мадрид Флорентино Перес. За последно финансовите приходи на Барса от трансфери отбелязаха скок след трансфера на Неймар в ПСЖ за 222 млн. евро през август 2017 година.

От ръководството на "блаугранас“ обявиха, че готвят ремонтни дейности по "Камп Ноу“ в края на сезона. Подобренията ще бъдат свързани с нов покрив и увеличаване на капацитета на стадиона от 99, 000 до 105, 000 седящи места, което ще струва 400 млн. евро. Тимът гостува на Тотнъм в среща от Шампионска лига в тази вечер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички