Барселона очаква рекордни приходи за сезон 2018/19


Барселона очаква рекордни приходи за сезон 2018/19
Снимка: Getty Images/Gulliver

1185 0

Испанският футболен шампион Барселона е на път да отбележи нов рекорд по приходи. Очаква се приходите за сезон 2018/19 година да достигнат 960 млн. евро, а чистата печалба ще бъде 11 млн. евро.

Бюджетът на клуба за миналия сезон 2017/18 година беше 914 млн. евро, а печалбата 32 млн. От клуба очакват до 2021 година да постигнат приходи от над 1 млрд. евро.

"Клубът се отнася изключително сериозно към това. Планираме повече разходи, но очакваме и повече приходи. Никога обаче няма да застрашим съществуването на клуба", заяви говорителят на испанския град Хосеп Вивес.

СЕРИОЗЕН СКАНДАЛ В БАРСА СЛЕД ДВАТА ПОРЕДНИ ПРОВАЛА

От Барселона също така обявиха намерението си да променят емблемата на отбора. Инициалите FCB ще отпаднат, за да направят по-видимо каталонското знаме и футболната топка. "Искаме да подчертаем цветовете, които са символ на нашата идентичност и на каталонския национален флаг и в същото време да отделим повече място на топката, емблематичен елемент от стила на игра на Барса", подчерта Вивес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички