Тервел Пулев стана доброволец в битката с коронавируса


Тервел Пулев стана доброволец в битката с коронавируса
Снимка: БГНЕС

2792 0

Трикратният европейски медалист по бокс, олимпийски призьор и носител на интерконтиненталната титла на WBA Тервел Пулев се е присъединил към екипа доброволци в УМБАЛ "Софиямед". Боксьорът ще помага в отделението по "Спешна помощ" на Университетска болница, като участва в дейностите по транспорт на пациенти, санитарно-хигиенни мероприятия и всичко останало, от което екипът и пациентите имат нужда. Пулев ще се включи в дейностите по дезинфекция на помещенията, разделяне на пациентопотока и транспортирането на пациенти в лечебното заведение под надзора на екипа на "Спешно отделение“ и лично на неговия началник д-р Иван Христов.

За мотивацията си звездата споделя, че е продиктувана основно от факта, че той и семейството му неколкократно са се лекували в медицинския комплекс. За приноса му благодари д-р Христов. Спортистът започва работата си в звеното от днес. "Не е важно да си само победител в спорта, а преди всичко да си човек в живота“, коментира Пулев пред екипа на "Софиямед“.

При нужда към доброволческата дейност в същия сектор към Тервел е заявил желание да се присъедини и претендентът за световна титла в тежка категория на IBF и негов брат - Кубрат Пулев. А какво огромно дарение е готов да даде той в битката с коронавируса вижте в този материал. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички