Кубрат Пулев обеща да дари 2,5 млн. долара в битката с коронавируса


Кубрат Пулев обеща да дари 2,5 млн. долара в битката с коронавируса
Снимка: БГНЕС

127878 0

Българската звезда в бокса в тежка категория Кубрат Пулев съобщи, че ще направи голямо дарение за битката с коронавируса. Това дарение може да бъде половината от сумата, която Кобрата ще спечели от мача си за световната титла срещу Антъни Джошуа. То обаче ще бъде факт след въпросния мач, който е отложен а неопределено време, което може да го направи малко закъсняло.

"Ще даря 50% от парите, които спечеля от мача с Джошуа, за неуморните герои в борбата с коронавируса. Ще дам за лекарите, медицинските сестри, болниците и за закупуване на необходимата апаратура, за да се справим с този дяволски вирус", призна Пулев пред германския "Bild". Прогнозната сума, която родният боксьор ще прибере от големия мач е около 5 милиона долара.

"В България въведоха извънредното положение по-рано от Германия. Всичко е затворено. Рядко излизам от дома си. В залата тренирам заедно с брат си. Единственият друг човек, който влиза е чистачката. Малко е призрачна обстановката. Това обаче е единственият начин да се справим със заразата. Трябва всички държави по света да си съдействат", допълни боксьорът.

Мачът Джошуа - Пулев трябваше да се проведе на 20 юни, но заради пандемията бе отложен за 25 юли. Впоследствие отлагането стана за неопределено време. Ако обаче мачът не се състои през лятото, има опасност въобще да не се състои (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички