Тъжно: В Пекин дават лоши ски на биатлонистите ни, защото сме "слаба нация"


Тъжно: В Пекин дават лоши ски на биатлонистите ни, защото сме "слаба нация"
Снимка: Getty Images

6172 0

За сериозен проблем в българския биатлон съобщи състезателят Димитър Герджиков след щафетата на Зимната олимпиада в Пекин. Опитният биатлонист сподели, че на Игрите българският тим е получавал не достатъчно добри чифтове ски. Това е накарало състезатели от други страни да съжаляват българските си колеги.

"В последната обиколка днес дадох всичко от себе си. В стаята за преобличане колегите от Финландия и Естония направо ме съжаляваха днес за ските. Тези, които не сме с договор с "Фишър", не получаваме добри чифтове ски. Това е, слаба нация сме, малка държава. Няма интерес самата фирма. Този проблем е от много години насам, не мисля, че ще се оправи. Ние трябваше (и да имаме по-голяма подкрепа от страна на федерацията) да минем към друга фирма ски, но не посмяхме заради предстоящата олимпиада", заяви Герджиков пред БНТ днес.

"Не беше най-лекото състезание за днес. Чувствах се добре, подходих доста внимателно, предвид грешката, която направих в спринта - темпoто ми да бъде по-високо и в последната обиколка да изостана максимално. Тръгнах много внимателно с цел и да се справя с колебливата ми стрелба на легнал. Не се получи, факт е, грешка от моя страна, не се справих", каза той относно представянето си в щафетата. А ето как обобщи представянето си в Пекин Владо Илиев. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички