Владимир Илиев: След всеки старт бях разочарован, но това е спортът


Владимир Илиев: След всеки старт бях разочарован, но това е спортът
Снимка: Getty Images

2271 0

Най-добрият български биатлонист Владимир Илиев не скри, че е разочарован от резултата си в преследването на 12,5 километра на Зимните олимпийски игри в Пекин. Българинът определи Игрите в Пекин като "неуспешни" за себе си, като след всеки старт е изпитал разочарование. Въпреки това Илиев усеща, че навлиза във форма и ще се фокусира върху другите важни международни състезания до края на сезона.

"Отново съм разочарован. Бягането ми потръгна. Днес се чувствах много добре. Показах това в последната обиколка, в която изпреварих доста добри биатлонисти. За съжаление в тези много тежки условия аз не успях да се справя. На легнал имаше много силен вятър и на това дължа моите наказания, но на прав си бяха чисто мои грешки. Имах лек проблем със затвора. Трябваше да добутвам, защото замръзна от падащия сняг. Много трудно зареждах всеки един патрон и това ми наруши ритъма. Просто беше много сложно, но трябваше да се справя. Това не беше причина да не ги сваля. Имах шанс, въпреки четирите грешки на легнал, сред това, ако бях минал чисто на прав, да направя много по-предно класиране. Поне радващото е, че формата ми се възвръща. Това, което искам да бъде моето бягане. Това е важно за мен, въпреки че идва края на Олимпийските игри, защото знам, че когато дойде моето бягане в последствие идва и стрелбата, а с това и резултатите", коментира Илиев.

"Светът не свършва с Олимпиадата. Има още състезания, Световни купи, в които ще се опитаме да изчистим грешките. За съжаление тук не се получи това, което исках. След всеки старт бях разочарован, но това е спортът. Не всеки път се получава това, което искаш. Да, сега сигурно много хора има, които ще кажат, че сме много зле, че едва ли не сме туристи, дошли тук на екскурзия. Аз лично днес се радвам за беговата ми форма, но биатлонът е комплекс от бягане и стрелба, а аз не успях да го направя и съжалявам.Трудно е винаги да си във форма в най-големите състезания. Лично за мен Олимпиадата е несполучлива", каза още той.

Владимир Илиев се надява на по-успешно представяне в предстоящата щафета на 4 по 7,5 километра на 15 февруари. "Има още един старт, в който трябва да се вложим максимално. В щафетата трябва да защитим честта на България. Ще се постараем да го направим максимално добре", каза биатлонистът, който н 17 март ще навърши 35 години.

На този етап Владо Илиев не мисли за пето участие на Олимпиада. "Не мисля затова. Засега е много далече. По принцип имам сили, чувствам се добре. В определени стартове беговата ми форма го показва. Не мисля, че съм изморен от дългите сезони. Няколко години сигурно ще успея да пробягам още, но за следващата Олимпиада много трудно", каза Илиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички