18-то място за българите в щафетата в биатлона, драматичен обрат в медалите


18-то място за българите в щафетата в биатлона, драматичен обрат в медалите
Снимка: Getty Images

2940 0

Българската щафета в мъжкия биатлон завърши на 18 място на Зимните олимпийски игри в Пекин. Благой Тодев, Владимир Илиев, Димитър Герджиков и Антон Синапов дадоха всичко от себе си, като използваха 1 допълнителни патрона и допуснаха две наказателни обиколки в състезанието.

Зад България останаха единствено отборите на Чехия, Белгия и Словакия, които бяха затворени с 1 обиколка и не завършиха състезанието.

Победител стана големият фаворит Норвегия в състав Стурла Ларгрейд, Тарей Бьо, Йоханес Тингес Бьо и Ветле Кристеинсе, след драматичен обрат в последната стрелба. на последния пост. В началото норвежците се движеха на осма позиция, но успяха да наваксат аванса.

На второ място завърши отборът на Франция, като Кинтон Филон Майе на последния пост направи страхотно състезание и беше с основен принос за среброто.

Отборът на Руския олимпийски комитет имаше аванс от около 50 секунди на върха, но Едуард Латипов наруши ритъма си при стрелбата прав и трябваше да направи 2 наказателни обиколки. Така руснаците останаха на третото място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички