Спортното министерство оставя Алберт Попов без премия?


Спортното министерство оставя Алберт Попов без премия?
Снимка: БОК, Йордан Петков

4952 0

Българският олимпиец Алберт Попов вероятно ще остане без финансова премия за представянето си на Зимните олимпийски игри в Пекин. Скиорът записа исторически успех, след като завърши на девета позиция в алпийския слалом. Досега само Петър Попангелов беше влизал в топ 10 на тази дисциплина.

Според проверка на "България Днес" в наредба номер 5 от 29 октомври 2019 г. на Министерството на младежта и спорта е определено премии на олимпийски игри да получават само състезателите, класирали се до осмо място. Така Попов остава на крачка от премията.

Във въпросната наредба е фиксирано, че за злато българските спортисти биха получили 250 000 лева. За второ място бонусът е 200 000 лева, а за трето - 150 000. Осма позиция на олимпиада осигурява 10 000 лева.

Все пак, пише изданието, не е изключено от спортното министерство да направят изключение и да наградят алпиеца. Преди дни в гигантския слалом той също се представи добре, завършвайки на рекордното за страната ни 17-о място. Ето какво заяви Попов след големия успех.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички