Алберт Попов сподели "приятна изненада" от класирането си в гигантския слалом


Алберт Попов сподели "приятна изненада" от класирането си в гигантския слалом
Снимка: БОК/Йордан Петков

1925 0

Най-добрият български представител в алпийските ски Алберт Попов коментира резултата си от гигантския слалом на Летните олимпийски игри в Пекин. Както е известно, Аби се класира на 17-то място, което е рекорд за български скиор.

"Здравейте на всички от Китай. Приятно съм изненадан от добрия резултат, който постигнах вчера като мой личен и като най-добър резултат за България в гигантския слалом на Олимпийски игри. Благодаря на всички за подкрепата и на ранобудните, които станаха и гледаха вчерашния старт.

Не беше лесно, особено в първия манш. Видимостта и теренът не ми помогнаха особено да направя едно хубаво спускане, но във второто с по-хубав номер успях да реализирам този страхотен резултат. Радвам се, че имах възможността да карам на състезателната писта, на която ще се проведе и слалома на 16 февруари. Стискайте палци за тогава и още веднъж - благодаря ви и българите можем", каза във видеообръщение във "Фейсбук" Попов.

Попов стартира с номер 53 и се класира за втория манш на 27-мо място. След това той прогресира с още 10 места. Подробности прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички