След рекорда: Алберт Попов призна, че му е било по-лесно и даде заявка за още по-добро класиране


След рекорда: Алберт Попов призна, че му е било по-лесно и даде заявка за още по-добро класиране
Снимка: Getty Images

2181 0

Малко след края на втория манш в алпийския гигантски слалом на Игрите в Пекин, Алберт Попов даде интервю пред "БНТ", в което призна, че второто му каране се е получило много по-лесно от първото и разкри причините за това:

*Припомняме, че 24-годишният българин записа най-доброто си класиране на Зимна олимпиада, въпреки тежките условия по трасето!

"Във втория манш ми беше много по-лесно, защото стартирах от първите. Така имаш възможност да избереш своята линия, своя път, по начина, по който си разгледал трасето. По принцип това ми е карането, но с толкова заден номер в първия манш е наистина трудно да се покаже. Тогава нещата не са толкова под твоя контрол", започна той и добави:

"По време на второто ми спускане беше по-светло, виждаше се добре теренът, доста добре беше изчистена пистата, заради което се забави състезанието. Смея да твърдя, че са се справили перфектно. За гигантския слалом, честно казано, изненадах и себе си за тренировките в дисциплината, които имам през този сезон. Тук съм се пуснал само два пъти, колкото да тестваме ските, за да губя минимално в състезанието".

В идната сряда Алберт Попов ще участва и в коронната си дисциплина: "Със сигурност мога да постигна още по-добро класиране. Именно затова обърнахме повече внимание на слалома, защото смятам, че там имам голям шанс и не искам да го изпускам. Искам да съм максимално концентриран и уверен. Пистата за слалом е доста лесна, имаме доста по-тежки трасета в Световната купа, но това не прави състезанието по-леко".

"Даже бих казал, че ще бъде по-трудно, защото разликите ще бъдат много малки. Скоростта е много висока, защото пистата е сравнително равна и се опитваш да вземеш максимума от всеки завой, да задържаш скоростта през цялото време. Точно при тези условия се правят повече грешки и затова състезанието ще бъде доста трудно. Пожелавам си късмет и да бъда от тези, на които ще им се получи", каза за финал българинът, който след първия манш днес бе на 27-о място!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички