Мощно начало на гигантския слалом в Пекин за България - Алберт Попов и Камен Златков влязоха в Топ 20


Мощно начало на гигантския слалом в Пекин за България - Алберт Попов и Камен Златков влязоха в Топ 20
Снимка: Getty Images

1945 0

Двамата ни представители в мъжкия гигантски слалом на Зимната олимпиада в Пекин - Алберт Попов и Камен Златков, записаха чудесни резултати в първия манш в китайската столица и влязоха в Топ 20!

Алберт даде девето време, изоставайки на 0.70 сек. от лидера Йоханес Шролц, докато Камен финишира на 20-а позиция с 1.74 сек. изоставане от първото място. 

"През този сезон се видя, че и няколко секунди могат да се преборят. 70 стотни не са малко, но не са и много. Теренът е тежък и смятам, че ще се справя. Вярвам в себе си. Нищо не се знае. Слалом e, рисково е. Някои хора ще дават повече газ, отколкото могат. Ще има изненади", заяви Попов пред "БНТ" след спускането си, Златков добави:

"Определено съм доволен. Имаше места, на които можеше да рискувам още повече, но теренът беше доста опасен, твърде лесно можеше да се допуснат грешки. Мисля, че направих оптимално спускане. Трябваше да подходя тактически. Целта, която си бях заложил, беше да имам солиден първи манш с добра изходна позиция за втория. Изпълних я. Чувствам се по-уверен във вторите маншове, ще мога да натискам повече, ще имам и добър стартов номер, така че очаквам с нетърпение второто спускане".

Вторият манш започна в 7:45 ч. българско време. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички