Алберт Попов след спускането в Пекин: Стартът ми изяде главата, но тройката е близо


Алберт Попов след спускането в Пекин: Стартът ми изяде главата, но тройката е близо
Снимка: БГНЕС

2162 0

В днешния 16 февруари Алберт Попов записа най-доброто класиране на България на Зимната олимпиада в Пекин - той завърши девети в гигантския слалом в китайската столица и подобри 15-ото място на Радо Янков в сноуборда.

След второто си спускане 24-годишният българин заяви, че стартът му е бил по-слаб и това му е попречило да запише по-добро класиране, но изрази мнение, че призовата тройка не е далеч и той може да бъде фаворит:

"Стартът ми изяде шансовете за по-предно класиране. Това ми беше целта. Не ме интересуваше дали ще завърша просто исках да видя, че мога и да покажа, че мога. Знаех, че съм стабилен, за да стигна до финала. Трасето беше по-лесно от първото, но имаше доста капани в него. Теренът е много пипкав. Трасето специфично. Опитах се да съм максимално чист и да правя малко грешки и да рискувам".

"Когато караш на това ниво и искаш най-доброто спускане се допускат грешки. В Корея си спомням, че бях наивен и не знаех какво ме очаква. Тогава имаше повече притеснение. Карам с хора, с които карам цял сезон. Знам, че мога да ги победя. Гледам на нещата по друг начин. Карах освободено, не съм бил напрегнат. Смятам, че имаше някоя и друга забележка, но цялостно погледнато съм доволен. Надявам се да имаме все повече състезатели в Световната купа. На Камен му трябва малко стабилност и ще го гледаме в Световната купа. През последните години работихме константно, за да показвам резултати. Вярвам, че нещата за тройката са близо. Вярвам, че мога да бъда фаворит и трябва да работя много", каза Попов пред "БНТ".

*Камен Златков също направи добро първо спускане, но във втория манш пропусна врата и не успя да финишира!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички