Легендарният Петер Нортхуг прекрати кариерата си (ВИДЕО)

Олимпийският и световен шампион по ски бягане Петер Нортхуг прекрати своята състезателната кариера. Това обяви самият норвежец по-рано през днешния ден. Отказването на Нортхуг идва след серия от здравословни проблеми през последните две години, в които така и не успя да се отърве от съпътстващите го контузии.

13-кратният световен шампион се превърна в истинска легенда през последните години в един от най-оспорваните зимни спортове, какъвто е ски бягането. "Вярвах и се надявах, че ще успея да се справя с всички проблеми, но тялото ми не издържа повече, а главата ми е уморена от всичко, които ми се случи. Затова най-доброто решение беше да се откажа и сега ще мога да се насоча към нови неща", сподели Нортхуг.

Невиждани сцени: Японка си счупи крака на състезание, но пълзейки финишира (ВИДЕО)

Невиждани сцени се разиграха през изминалия уикенд в Япония. По време на щафетното бягане "Екиден Фукуока" участничка изуми с невероятната си вол...

"Беше едно страхотно приключение. Като по-малък мечтаех да стана добър скиор и съм горд от постигнатото. Ски бягането беше моят живот за толкова много години, така че ми е трудно да го напусна", добави още той.

Самуел и безразсъдната му жилка, която го правеше велик

Колко от вас са чували за Кенениса Бекеле, Хайле Гебреселасие, Елиуд Кипчоге? Всеки човек, който се интересува поне малко от лека атлетика, позна...

Световният шампион в ски ориентирането и нашият най-добър състезател в дисциплината Станимир Беломъжев също не пропусна да се сбогува с легендата в ски бягането: "След няколко часа една от най-големите звезди на ски бягането ще обяви край на своята спортна кариера. Радвам се, че съм имал възможност да участвам редом с този велик състезател и да видя на живо неговия непримирим, емоционален и борбен дух. Успех в живота, Титане!"


Още по темата

Please select answer!