Германец победи Хиршер в Бийвър крийк

Германецът Щефан Люиц спечели гигантския слалом в американския курорт Бийвър крийк с общо време 2:36.81. Втори остана фаворитът в дисциплината Марсел Хиршер, който завърши с пасив от +0.14 от победителя. Последното място на подиума взе изненадващо Томас Тумлер (Швейцария), който остана на +0.51 от Люиц.

Това е първа победа за Световната купа за германеца, който беше най-бърз в първия манш и даде 11-то време във втория. Четирикратният носител на Малкия кристален глобус в дисциплината Хиршер стопи само една стотна от аванса на Люиц във втория манш и трябваше да се задоволи с второто място. За Тумлер това е първи подиум в кариерата, след като направи изключително второ спускане. Той бе на 21-ва позиция след първия манш за деня.

Мартен Фуркад блести и през новия сезон, България 11-а в смесената щафета (ВИДЕО)

Новият сезон в биатлона бе открит в Поклюка, Словения с класическа смесена щафета, а старите познайници в спорта стоят все така непокътнати. Голя...

В генералното класиране води австриецът Макс Франц с 238 точки, следван от Мауро Кавизел (277) и Винсент Крихмайер с 211.

Още по темата

Please select answer!