На родна земя Радо Янков и Цинзов се завърнаха към успехите


На родна земя Радо Янков и Цинзов се завърнаха към успехите
Снимка: FIS Snowboard Official Site

1003 0

Поредни титли от Държавното първенство в паралелните дисциплини на сноуборда спечелиха днес състезателите на "Амерспортс" Радослав Янков и Теодора Пенчева. Шампионатът, който се провежда в Банско и е организиран от БФСки и "Юлен", излъчи днес първенците в паралелния слалом.

Участие в стартовете, валидни за ФИС, взеха състезатели от 9 нации. На финала при мъжете Янков отново срещна младата звезда на Украйна Михайло Кхарук. Успехът, както и вчера в паралелния гигантски слалом, бе за Янков. Сребърните и бронзовите медали пък бяха съответно за Димитър Ганичев ("Амерспортс") и Георги Вангелов ("Амерспортс").

При младежите титлата бе за Евгени Иванов ("Амерспортс"), а зад него се наредиха Валентин Миладинов ("Бороборд") и Ивайло Христов ("Бороборд"), съответно на второ и трето място.

При жените победителка, както и вчера в паралелния гигантски слалом, стана Теодора Пенчева ("Амерспортс"). На финала тя победи Вита Бондарук от Украйна. За държавното първенство среброто отиде при Живка Узунова ("Амерспортс"), а бронзът при Лия Манчева ("Блейд").

В Държавното първенство по ски бягане в Банско пък трета поредна титла спечели Веселин Цинзов ("Александър логистик"). Националът завърши първи и в преследването с прекъсване, свободен стил – 10 км на писта "Бъндерица". След него се наредиха Станимир Беломъжев ("Хемус") – на 43,6 сек и Йордан Чучуганов ("Александър логистикс") – 1:43,1 мин.

При жените в преследването с прекъсване, свободен стил на 5 км, първа е Стефания Попова ("Хемус") – 15:32,6 мин, пред Милена Тодорова (НСА) на 16,0 сек и Мария Здравкова (НСА) – на 43,2 сек.

Участие в стартовете взеха състезатели от всички клубове в страната. Призьорите бяха наградени от Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки и Петко Минковски, председател на Консултативния съвет към БФСки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички