"За първи път": Любо Ганев говори за прецедент за България, дошъл на ЕвроВолей 2023


"За първи път": Любо Ганев говори за прецедент за България, дошъл на ЕвроВолей 2023
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2512 0

Президентът на българската федерация по волейбол Любомир Ганев бе  доволен от видяното от националния отбор по волейбол срещу Словения. Той коментира и предстоящия сблъсък с актуалния олимпийски шампион Франция. Ганев призна, че се е надявал на този сблъсък на четвъртфиналите.

"Надявам се това да не е бил най-силният мач на България, надявам се той да дойде в петък срещу Франция. Момчетата играха страхотно, за което ги поздравявам. Бях казал още преди да започна Европейското, че ако искаме да направим нещо запомнящо се, ще трябва да бием един от силните отбори.

Това бе един измежду отборите на Словения и Франция. Надявах се да играем срещу Франция на 1/4-финал, но сега ще го срещнем по-рано. Ако играем така, както играхме срещу Словения, сигурен съм, че ще направим страхотен мач" - започна Ганев пред камерата на федерацията ни по волейбол (за страницата ѝ във Facebook).

След това той насочи поглед и към подкрепата, която идва от трибуните във Варна. Ганев посочи, че за първи път, откакто имаме домакинства, са били продадени абсолютно всички билети за българските мачове, и то на предварителна продажба.

"Искам да благодаря на феновете в тази прекрасна зала. Те бяха наистина седмият играч на отбора. Дори при недобрата игра на отбора го подкрепяха изцяло. Апелирам към всички да дойдат срещу Франция да подкрепим любимия отбор. Надявам се да ги зарадваме с добра игра. За феноветe един огромен поклон.

За първи път, откакто България има домакински мачове, успяваме да продадем абсолютно всички билети за българските мачове, още на предварителната продажба. Това означава, че в деня на мача вече няма билети, а всички са изкупени предварително. Това много ме радва. Надявам се това да продължи във всеки момент, защото момчетата имат нужда от тях" - завърши Ганев.

А какъв е шансът на България след прераждането да спечели Европейското първенство по волейбол?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички