След прераждането: Шансът на България да измъкне трофея от ЕвроВолей 2023


След прераждането: Шансът на България да измъкне трофея от ЕвроВолей 2023
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: Aleksandar Stoyanov / LAP.bg

4690 0

Националният отбор по волейбол на България за мъже остави смесени впечатления след груповата фаза на ЕвроВолей 2023. "Лъвовете" играха пред собствена публика, но допуснаха сензационни поражения от страни като Испания и Хърватия. Това в крайна сметка се оказа решаващо и на осминафиналите от надпреварата ще се изправят срещу актуалния олимпийски шампион Франция, където ще са в ролята на аутсайдер. Това потвърждава и платформата за онлайн спортни залози Sesame.bg.

Въпреки разочароващите резултати обаче се появи и надежда. Тя се зароди след последния мач от груповата фаза, въпреки че той бе загубен с 0:3. В него селекцията на Пламен Константинов показа най-добрата си игра от началото на Европейското първенство по волейбол и игра като равен с равен срещу сребърния медалист от последната континентална надпревара.

Начален бонус за спорт в Sesame.bg - всичко, което трябва да знаем

Големите фаворити на Европейското първенство по волейбол

Още първото изпитание на осминафиналите ще бъде изключително тежко. След като завършихме на последната позиция в групата, която дава право на участие в елиминациите, ще се изправим срещу първия от група D. И това е победителят от Олимпийските игри в Париж 2024. Това е и един от големите фаворити за спечелването на турнира, на който сме един от домакините.

Именно факторът домакински привърженици е това, което също обнадеждава "лъвовете" допълнително. Хиляди ги подкрепят в зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта във Варна. Само две селекции обаче са с по-високо оценени шансове от "петлите" да триумфират на ЕвроВолей 2023. Суперсилата Полша е големият фаворит, докато актуалният световен шампион Италия се нарежда втора.

Своеобразният топ 5 от фаворити:

  • Полша - 1,99;
  • Италия - 2,90;
  • Франция - 4,25;
  • Словения - 10,25;
  • Сърбия - 26,00.

България е силна срещу Франция в последните мачове

Един от най-обещаващите ни състезатели в лицето на Александър Николов призна, че вярва, че България ще победи Франция. Статистиката за последните четири мача от това съперничество пък показва, че "лъвовете" имат две победи и две загуби. Успехите са изковани трудно с по 3:2 гейма, но единият идва на квалификации за олимпийски игри. Другият е от Лигата на нациите през 2019 година.

Всеки ден бонуси в Sesame.bg

А ако бъдат сломени "петлите", защо не момчетата на Пламен Константинов да повярват, че е възможно нещо дори още по-голямо? Евентуален четвъртфинал би бил далеч по-преодолим, тъй като потенциален съперник ще бъде победителят от двойката Хърватия - Румъния. Мачът срещу Франция е в петък, 8-и септември.

Какъв е шансът на България да спечели ЕвроВолей 2023?

Коефициентът на Sesame.bg за това България сензационно да спечели Европейското първенство по волейбол, на което сме един от четирите домакини, е 81,00. Извън споменатия своеобразен топ 5 от фаворити по коефициенти има само още една страна, която е с по-добри шансове от нас. Това е Нидерландия - 67,00.

С напълно изравнена ставка като тази на България е Германия - 81,00. Следват и останалите:

  • Украйна - 101,00;
  • Белгия - 251,00;
  • Турция - 251,00;
  • Чехия - 401,00;
  • Португалия - 451,00;
  • Хърватия - 501,00;
  • Румъния - 751,00;
  • Северна Македония - 3501,00;
  • Черна гора - 5001,00.

*Важно е да се отбележи, че към момента на написване на материала не са завършили всички мачове от груповата фаза и някои от споменатите тимове няма да се класират за елиминациите.

Нов казино бонус в Sesame.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички