Александър Николов: Можем и срещу най-големите, вярвам, че ще бием Франция


Александър Николов: Можем и срещу най-големите, вярвам, че ще бием Франция
Снимка: Hristo Rusev / LAP.bg

2512 0

Един от най-добрите играчи на националния отбор на България по волейбол Александър Николов говори след поражението с 0:3 от Словения в последния мач от груповата фаза на ЕвроВолей 2023. Той съжали, че "лъвовете" не са зарадвали публиката във Варна с победа.

Според него някои технически елементи са лишили отбора от успеха. Николов посочи като такъв и началният му удар, който определено не му вървеше в този дуел.

"Много съжаляваме, че не подарихме на невероятната ни публика поне един гейм. Имахме пет или шест възможности за затворянето на геймовете, но не ги спечелихме. Можем да се противопоставим и на най-големите. Днес не ни достигнаха някои технически елементи.

На първо място визирам моя начален удар, който никакъв го нямаше. Трудно се бие без този елемент. В случая аз днес не се справих" - започна 19-годишният син на Владимир Николов.

Впоследствие той насочи поглед и към предстоящия 1/8-финал. Алекс сподели, че в отбора мечтаят и че няма да спрат. За финал отсече, че вярва, че България ще победи Франция.

"Предстои ни мач с много силен противник в лицето на Франция. Ще направим всичко възможно да се класираме на четвъртфинал. Имаме два дни да се възстановим и трябва да излезем в най-доброто си физическо ниво. Мечтаем и няма да спрем. Ако покажем силна игра в тази зала, ще имаме резултат. Сигурен съм! Вярвам, че ще победим Франция" - каза Николов.

След мача със Словения пък капитанът Цветан Соколов даде гаранция за България преди Франция на ЕвроВолей 2023.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички