"Гарантирам": Соколов с големи думи след "най-добрия ни мач на ЕвроВолей 2023" и преди Франция


"Гарантирам": Соколов с големи думи след "най-добрия ни мач на ЕвроВолей 2023" и преди Франция
Снимка: Bulgarian Volleyball Federation

2730 0

Капитанът на българския национален отбор по волейбол при мъжете - Цветан Соколов, бе най-резултатният играч за "лъвовете" при поражението от Словения с 0:3. Цецо записа 23 точки в двубой, който самият той определи като най-силния ни до момента на ЕвроВолей 2023.

За съжаление, след загубите в мачовете с Испания и Хърватия останахме четвърти в групата и това значи сблъсък с Франция на осминафиналите. Соколов сподели, че ако срещу Словения състезателите ни са опитали да дадат максимума, то срещу Франция трябва да дадат много повече.

"Ако не гледаме резултата, днес играхме най-добрия си волейбол досега. Не мога да бъда щастлив от развоя, но мога да кажа едно положително нещо - ние се раздадохме на терена и и се опитахме да дадем максимума. Въпросът е, че сме четвърти в класирането на групата и трябва да играем срещу Франция на 1/8-финалите.

Сега трябва да се възстановим и да се подготвим възможно добре. Защото, ако в този мач опитахме да дадем максимума, то срещу Франция трябва да дадем много повече! Не мисля, че Словения щеше да подходи по-лежерно в този мач или с втория състав. Имат два или три дни до следващата си битка, има време за възстановяване, затова те си излязоха да покажат най-доброто и заслужено победиха" - започна Соколов.

Той даде и гаранция през цяла България. Капитанът обеща, че отборът ще даде своя максимум срещу Франция. Освен това Цецо за пореден път благодари на публиката във Варна и съжали, че не са успели да я зарадват с победа.

"Важното е, че всички момчета се раздадоха. Разликата бе в малките детайли. Именно върху тях трябва да работим, защото днес можеше да има и друг развой. Два от геймовете бяха на минимална разлика от 2 точки. Ако ги бяхме ги направили в наша полза, щеше да е различно.

Гарантирам, че отборът ще даде максимума срещу Франция. Това вече е елиминационен кръг и загубим ли, отиваме вкъщи. Всички ще играем на 100 процента и ще се борим за победата. Огромно благодаря към публиката. Хората показаха, че са с нас. Те са седмият играч на корта. Съжалявам, че не ги зарадвахме с красива победа. Дано успеем в следващия мач" - завърши Соколов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички