Владимир Николов с коментар за допинг скандала: Останах изумен! Нямам никакво обяснение


Владимир Николов с коментар за  допинг скандала: Останах изумен! Нямам никакво обяснение
Снимка: Ilian Telkedjiev / LAP

2711 0

Владимир Николов, който е бивш капитан на националния отбор по волейбол, е уличен в употреба на допинг на олимпийските игри в Лондон 2012. Той коментира пред колегите от „Спортал“ допинг скандала, в който бе замесен.

Пробата на Николов е взета на 29 юли 2012 г., става ясно от изложението по делото в CAS. Първоначалният анализ е извършен в акредитираната лаборатория на световната антидопингова агенция (WADA) в Лондон чрез "наличните тогава методи", като в онзи момент резултатът от нея е бил отрицателен за забранени вещества.

КОМЕНТАРЪТ НА НИКОЛОВ ПО СКАНДАЛА

Действително през 2020 година ми се обадиха от Антидопинговата централа в България, че имам проблем с моята проба от Лондон 2012. Останах изумен! Аз нямам никакво обяснение! Ходих през 2020 година до Швейцария, за отваряне на втората проба и се оказа, че и в нея има минимално наличие на някакъв препарат, който не трябва да е там. И е в забранения списък на УАДА”, заяви Владо Николов пред колегите от „Спортал“.

Как е попаднало това вещество? Нямам представа и защо ми се обадиха през 2020 година, за проба от 2012 година? Информация е публична и не знам защо се тиражира от нашите медии сега”, допълни той.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Цветан Соколов обяви решението си: Оттегля се от националния отбор по волейбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички