Пранди: Неповиканите на Евроволей 2019 могат да се върнат, но само ако...


Пранди: Неповиканите на Евроволей 2019 могат да се върнат, но само ако...
Снимка: https://www.cev.eu/PhotogalleryArchive.aspx

3164 0

Селекционерът на България по волейбол Силвано Пранди коментира ултиматума, поставен му от ръководството на федерацията ни, за да остане начело на отбора. Става въпрос за "препоръката" към италианеца да върне в отбора за важната олимпийска квалификация догодина волейболистите, които не взе на Евроволей 2019. Пранди показа, че е приел ултиматума, но не съвсем, тъй като набелгна на това, че неповиканите състезатели "могат да се върнат", но само ако покажат най-добри качества и добра физическа форма в месеците до квалификацията в Берлин.

"Да, могат да се върнат, така както и други играчи, които не намериха място в списъка от 14 състезатели както за олимпийската квалификация във Варна, така и за европейското първенство, заяви Пранди за БНР. - България ще се представи през януари догодина на олимпийската квалификация в Берлин с най-добрия отбор, който тогава може да бъде съставен. Следователно, тези играчи които покажат в месеците до тогава най-добри качества, ще бъдат повикани за участие в този последен олимпийски квалификационен турнир".

"Сега ще трябва да използваме тази допълнителна възможност, знаейки, че ще е много трудно, защото от 8 отбора един ще отиде в Токио. Трябва да се подготвим по най-добрия начин и да се сформира най-силният възможен и във форма състав за месец януари и после да положим усилия да спечелим всичките 5 мача", допълни специалистът. А какво каза по-рано той за Георги Братоев, който си позволи да го атакува, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички