Федерацията по волейбол взе решение за Пранди и бъдещето на тима


Федерацията по волейбол взе решение за Пранди и бъдещето на тима
Снимка: https://www.volleyball.world/en/vnl

2620 0

Смяна на селекционера на България по волейбол Силвано Пранди няма да има и не е обсъждана. Италианският наставник има действащ договор с федерацията до края на олимпийската квалификация и, най-вероятно, ще го изпълни. Това решение бе обявено след заседание на Българската федерация по волейбол днес.

За евентуална смяна на Пранди се заговори след разочароващото представяне на националния отбор на Евроволей 2019. Там "лъвовете" отпаднаха в осминафиналите, след загуба с 1:3 от Словения. Изглежда обаче федерацията не е видяла причина да снема доверието от италианеца.

Днес стана ясно още, че федерацията ще търси нов облик на мъжкия ни национален отбор. Присъстващите на заседанието отговорни фактори са се обединили около идеята, че с това лице и с този облик не може да се търси успех на предстоящата олимпийската квалификация в Берлин (5-10 януари 2020). Представянето на тима на Европейското първенство 2019 е окачествено като незадоволително и разочароващо.

Затова на работната среща бе взето решение да се проведе разговор със селекционера Силвано Пранди относно подготовката и селекцията на състезателите за квалификацията. Идеята е да бъдат повикани всички опитни и качествени волейболисти, включително и тези, които Пранди остави извън националния за Европейското първенство. А дали на разположение на треньора ще бъде и обявилият отказване либеро Теодор Салпаров вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички